Meer weten?

Bronnen en
archieven

Bijgewerkt op:

dinsdag 22 november 2022

Arolsen Archive

Arolsen Archives in Bad Arolsen (Duitsland) beheert het grootste archief over slachtoffers van nazi-terreur tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zo’n dertien miljoen documenten van concentratie- en vernietigingskampen zijn online toegankelijk. Ze bevatten informatie over meer dan 2,2 miljoen slachtoffers van de nazi-terreur.

Beeldbank WO2

Foto’s, tekeningen, affiches en films houden de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend. Het beeldmateriaal van de Nederlandse oorlogs- en verzetsmusea, herinneringscentra en het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies is bijeen gebracht in Beeldbank WO2 die voor een ieder online beschikbaar is.

HVM Collectiebank

De Collectiebank bevat foto’s die het leven in Maassluis van toen en nu in beeld brengen.

Nationaal Archief

In het Nationaal Archief vind je antwoorden op vragen die betrekking hebben op jouw leven, de geschiedenis van Nederland ook in relatie tot andere landen, en de samenleving.

NIOD

Het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies verzamelt, bewaart en ontsluit archieven en collecties, in het bijzonder over de Tweede Wereldoorlog, en voorziet het een breed publiek, media en overheidsinstellingen van informatie.

Oorlogsbronnen

Oorlogsbronnen.nl is het startpunt voor iedereen die meer wil weten over de Tweede Wereldoorlog in Nederland.

Stadsarchief Vlaardingen / Maassluis

Het Stadsarchief is een onderzoekscentrum voor overheid, inwoners en geïnteresseerden. Het is dé plek voor lokaal-historisch en genealogisch onderzoek. Naast de Vlaardingse archieven zijn ook die van Maassluis hier te vinden